Baarkleden
foto achtergrond

 

 

Persoonlijk en warm: een baarkleed.

foto baarkleedHet overlijden van een dierbare is een droevige gebeurtenis, die veel emoties en herinneringen met zich mee brengt. Het kan troost bieden om bij een afscheid een bekend en vertrouwd houvast te hebben, dat tegelijktijd een laatste band met de overledene vertegenwoordigd. 

Zo'n houvast kan een baarkleed zijn. Het bijzondere van een baarkleed is dat de eigenheid van de dierbare zichtbaar kan worden gemaakt, waardoor het afscheid een veel persoonlijker karakter krijgt.

Het baarkleed kan ik voor je vormgeven. Mooier is het dat je, als nabestaande, alleen of met elkaar een kleed maakt. Een baarkleed waarin bijvoorbeeld de wensen van de overledene , maar ook de ideeën van de nabestaanden kunnen worden verwerkt.

Dit samen voor de overledene te kunnen doen, maakt het afscheid heel persoonlijk en zet het proces van rouwverwerking en heling al direct in gang.

Het is ook mogelijk je eigen baarkleed te ontwerpen en/of maken, of dit proces bijvoorbeeld tijdens langdurige ziekte al in gang te zetten.

 

Een baarkleed kan met de overledene worden meegegeven. Maar het is tevens mogelijk dat de nabestaanden elk een deel van het kleed terugkrijgen, om het een plek te geven in hun eigen leven.

Er zijn vele mogelijkheden, bijvoorbeeld opgespannen als schilderij, als sjaal of kleed, of verder vervilt tot een kussen.

 

De foto's geven een voorbeeld van het hieronder beschreven baarkleed.

 

Baarkleed   "De Roos"

 

De roos was de lievelingsbloem van de overledene. Haar vier kinderen hebben in mijn altelier elke deze bloem voor haar gemaakt. Vezels van losse wol worden tot een eenheid op het linnen baarkleed gevilt.

De kanten rand van de gordijnen uit het ouderlijk huis krijgen een nieuwe bestemming en vormen nu een sierlijke rand aan de uiteinden van het kleed.

 

Klik hier voor foto's 'Baarkleden'

foto achtergrond
webdesign: www.martbevelander.nl