Rouwverwerking voor kinderen
achtergrond foto

 

 

Het overlijden van een dierbaar persoon is voor iedereen heel ingrijpend.

Ook kinderen komen hiermee in aanraking. Voor hen is het eveneens belangrijk om met dit verlies te leren omgaan. Het is fijn als ze hun gevoelens kunnen uiten. Vaak kan dat met de hulp van familie of goede vrienden. Soms is dat alleen niet voldoende. Woorden kunnen belemmerend zijn of niet gevonden worden. Dan is het fijn dat hun handen kunnen 'praten'. Ze kunnen iets maken en zo toch vertellen wat ze niet konden zeggen.

Dat kunnen ze natuurlijk zelf doen, maar fijner is het om met hun broertje(s) of zusje(s), neefje(s) of nichtje(s), vriendjes of vriendinnetjes samen iets te doen. Daarbij kan ik helpen.

Het werken met kinderen doe ik al jaren. Vele creatieve en educatieve projecten en workshops heb ik in dit kader gegeven. Door middel van het werken ontstaat er verbinding tussen hoofd, hart en handen. Deze probeer ik te volgen en te voeden. Zo kan er een start gemaakt worden met de verwerking van gevoelens.

 

Vilten vogeltjes, vlindervriendjes, sterren, engeltjes, hartenslingers of mascottes waarin dierbare stoffen zijn verwerkt, zijn slechts enkele voorbeelden.

achtergrond foto
webdesign: www.martbevelander.nl