Cocons voor een
persoonlijk afscheid
achtergrond foto

 

 

 

foto coconCocons voor een persoonlijk afscheid

Enkele jaren geleden heb ik deelgenomen aan een expositie met het thema "in vilt verpakt". Hiervoor heb ik een kunstobject gemaakt, een grote cocon. Deze gaf een metamorfose weer naar een volgend stadium, uitgevoerd in warm koesterend vilt. Hier kreeg ik veel positieve reacties op. Dit resulteerde in cocons voor groot en klein, die gebruikt kunnen worden bij een persoonlijke uitvaart in plaats van de gebruikelijke kist.
Ik heb gekozen voor een cocon omdat het mijn ervaring is dat een kist afstand kan scheppen. Juist afstand is het laatste dat je wilt wanneer je afscheid moet nemen.

 

Om los te laten moet je eerst vast hebben gehouden…


Het werden dus cocons van vilt; om aan te raken, vast te houden en te troosten. Om te voelen dat, hoe vreselijk de dood ook is, jouw dierbare gekoesterd wordt, met liefde en vertrouwen omringd, en wordt begeleid naar het volgende stadium.

Bij het afscheid van een dierbare is het naar mijn beleving prettig, wanneer er ruimte is voor intimiteit en persoonlijkheid. Mijn cocons sluiten daar goed bij aan. Binnen het concept ‘cocon’ is veel mogelijk: de vorm, de binnen- en buitenkant, kunnen elk hun eigen verhaal vertellen. In de meeste cocons heb ik algemene, symbolische en persoonlijke elementen verwerkt, zelfs tot in de sluiting!


foto van roos in een coconNa een vrijblijvend gesprek, kan ik het verhaal dat jij aan jouw dierbare wilt meegeven voor jou ‘verweven’ en vormgeven in een persoonlijke cocon.
De mogelijkheid bestaat echter ook, dat jij er samen met mij, zelf vorm aan geeft. Dat kan in mijn atelier, maar ook op een locatie die jou het beste uitkomt.

 

Alle cocons worden vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals wol, zijde, linnen en katoen. Ook de materialen die voor versieringen en sluitingen gebruikt worden hebben zoveel mogelijk een eerlijk karakter: hout, glas, schelp, metaal en dergelijke.

 

Op deze website tref je enkele voorbeelden aan van mijn cocons, met daarbij detail foto's.

Voordurend werk ik  aan nieuwe modellen. Deze zijn niet altijd op de site te zien in verband met de privacy van mijn cliënten.

 

Voor vragen neemt u gerust contact met mij op. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

achtergrond foto
webdesign: www.martbevelander.nl